Diyet

Adım adım zayıflayın

Adım adım zayıflayın

Kilo vermek rastgele biri için basit değildir fakat pozitif ve sıhhatli bir yaklaşımla, bütün kilo amacınıza erişmek için doğru yolda olacaksınızdır. Beslenme ve Perhiz Uzmanı Merve Tığlı Çınar, kesinlikle uygulamanız gereken 4 adımı sıraladı.

1- Yeterli günlük kalorinizi aldığınızdan emin olun

“Bu çok basit, kilo vermek için 1500 kaloriye lüzumum varsa yapmam gereken yalnızca 2 veya 3 Büyük öğün” diye düşünebilirsiniz. Bu esas olarak doğrudur, fakat öğünlerinizi 5-6 seansa ayırırsanız daha tesirli şekilde kilo verebilirsiniz. Günlük kalorinizi balanslı olarak bölmüş öğünler süresince alırsanız yalnızca sizin için lüzumlu olan enerjiyi alacak ve fazlasını depolamayacaksınızdır. Ve kumpaslı bir öğün sıklığıyla, tüm gün metabolizmanızın çalışmasını sağlayacak ve kendinizi daha az aç sezeceksinizdir.

2- Egzersize başlayın

Kilo kaybı gayeniz için tıpkı bir alet gibi, metabolizmanızı yükseltmek ismine egzersizinizi gözden geçirin. Çalışmalar egzersizin şiddetini artırmaktan ziyade egzersiz müddetini artırmanın daha yararlı olacağını göstermiştir. Bununla beraber boş bir mideyle egzersiz yapılmaz. Mideniz boşken egzersiz yaptığınızda adale kaybı yaşarsınız.Daha fazla adale sayesinde, daha yüksek bir bazal metabolizma süratiniz olacak ve fazla yağdan daha süratli kurtulacaksınız. Bu surattan egzersizden bir saat kadar evvel yüksek karbonhidratlı, azıcık proteinli ve çok az yağlı bir atıştırmalık almayı unutmayınız.

3- Bol bol su için

Bol suya sahip bir beden faydalı şekilde işleyecektir. Bedeninize işini yapabilmesi için gerekeni verin.

4- Dinlenin

Bedeninizin dinlenmeye ve derlenmeye gereksinimi vardır. Yeterli zaman yatmadığınızda bedeniniz büyük bir ölçüde stres altında olacaktır. Stres kortizol seviyesinde bir çoğalışa neden olur ki kortizol seviyelerindeki kumpaslı çoğalış yağ birikimine katkıda bulunacaktır ve kilo ve yağ kaybetmenizi güçleştirecektir. Bedeninizin bir mabet olduğunu ve ona bu yolla bağış yaptığınızı düşünün. Bunu bu adımları izleyerek yapacak ve toplam kilo kaybı amacınıza erişmek ismine doğru yolda olacaksınızdır.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı