Estetik

İnatçı yağlarla baş etmenin 4 yöntemi

İnatçı yağlarla baş etmenin 4 yöntemi

Bir Haylimiz için hoş ve fit görünmek ehemmiyetlidir. Bu bahtta da spor yaparak bedenimizdeki yağlardan kurtulmaya çalışırız. Bu noktada kantarın topuzunu kaçırmamak gerekiyor. Zira kurtulmaya çalıştığımız yağlarımız sıhhatimiz açısından çok ehemmiyetli vazifeler yapıyor. Beden ısısını tertip etmeye takviyeci oluyor, darbelere ve kemik kırıklarına karşı gözetmede ehemmiyetli rol oynuyor, bazı vitaminlerin depolanmasını sağlıyor. Başka Bir Deyişle sıhhatimiz için yağ dokusu koşul fakat kararında olmak kaydıyla! Acıbadem Bakırköy Sağlık Kurumu Cildiye Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yağlanmaya yol açan sebepleri ve bölgesel incelme usullerini anlattı, önemli uyarılar ve tekliflerde bulundu.

Yağ oranı ne kadar olmalı?

Bedende yağ oranının bayanlarda yüzde 30’dan, erkeklerde yüzde 25’den fazla olmaması gerekiyor. Aksi halde fazla ya da az yağ ölçüyü ciddi hastalıklara taban hazırlayabiliyor. İdeal yağ oranı kadar, yağın bir araya geldiği beden bölgesi de ehemmiyetli. Bel etrafındaki yağlanma sebebiyle insülin mukavemeti büyüyebiliyor, diyabete meyil başlayabiliyor. Karın bölgesi yağlanmasında sık olarak reflü hastalığı görülüyor. Basen bölge genişliği olanlarda ise çoğunlukla östrojen balanssızlığı görülüyor, adet yarıyılları bozulabiliyor.

1- Kriyolipoliz

Yağ dokusuna soğuk uygulama ile bunların bölünerek dokudan uzaklaştırılması esasına sabrediyor. Usul, 8 haftalık aralıkla yapılıyor, seans süresi 45-60 dakika sürüyor.

Kimlerde uygulanabilir? FDA tarafından onaylı olan Kryolipoliz, yetişkin yaşta herkese uygulanabiliyor. Yağ tahribine bağlı kan yağlarında yükselme ve karaciğer testlerinde bozulma görülmmüyor.

2- Ultrason HİFU

Ultrason dalgaları amaçlanan bölgeye gönderilip, yağ dokusunda ufalanma yaparken aynı zamanda ciltte sıkılaşma da görülüyor. Kızarıklık, morluk, sızı olabiliyor. Ayda 1 -3 seans uygulanıyor.

Kimlerde uygulanabilir? Obez olmayıp bölgesel yağlanması olan şahıslarda kullanımı uygun. Düşük ve yüksek frekanslı uygulamaları mevcut olmakla beraber usulün artık yüksek yoğunluk uygulamaları daha çok kullanılıyor.

3- Radyofrekans

Yağ hücreleri ısıtılarak yok ediliyor. Tüm bu sistemlerde ılımlı bir seviyede incelme sağlanıyor ancak temenni yüksek yakalanmamalı. Zayıflama emelli kullanılmamalı. Radyofrekans uygulamasının dezavantajı sızılı olması. Fakat yerel anesteziyle yapılması da uygun değil. Ağız yoluyla sızı kesici alınabilir. Dikkatli olunmazsa yanık, yağ dokusunda çökme, yara izi kalabilir.

Kimlerde uygulanabilir? Yerel yağ aşırılıklarında öneriliyor. İdeal kiloda, kumpaslı egzersiz yapan, sıhhatli beslenen, yerel yağ çıkıntıları olan şahıslarda uygulanmalı.

4- Enjeksiyon lipoliz

Bir ekip yağ yakıcı maddelerin direk olarak yağ dokusu içine enjeksiyonla verilmesi usulü. Bölgesel incelme yanında sıkılaşma da sağlıyor. Kızarıklık, sızı, morluk, ödem oluşsa da geçici. 10 gün aralıklarla yapılan usul en az 8 seans uygulanmalı, daha da devam edebilir.

Kimlerde uygulanabilir? Karaciğer, böbrek, diyabet, kanser hastalığı olanlarda uygulanmamalı. Eriyen yağlar böbrekler yoluyla atıldığı için böbrek işlevleri basmakalıp olanlara yapılmalı.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı