Estetik

Dudak dolgusu ile ilgili merak edilenler

Dudak dolgusu ile ilgili merak edilenler

Kadın-erkek farketmeksizin dış görünüşte hemen hemen herkesin önem verdiği etkileyici tebessümmede dudak yapısının hisseyi de oldukça büyük. Bu stil etkileyici bir tebessümmeye dudaklarının yeterince dolgun ya da kıvrımlı olmamasından dolayı sahip olamadıklarını düşünenlerin imdadına da estetik uygulamalar koşuyor. Bu estetik müdahalelerle alakalı da Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Gökhan Haytoğlu ehemmiyetli bilgiler paylaştı. Dr. Haytoğlu’na göre; hoş bir dudakta alt dudak, üst dudaktan üçte bir oranında daha dolgun olmalı, tebessümürken diş etleri ortaya çıkmamalıdır. Hoş dudağın kriterleri dudağın hacmi, genişliği, simetrisi, alt ve üst dudağın birbiri ile orantısı olarak sayılabilir.

Dudak dolgusu nasıl yapılır

Natürel olarak ince ya da yaşa bağlı olarak dudak incelmesi yaşayan şahıslar çoğunlukla mutsuz ve bitkin göründükleri şikayeti ile dudak dolgusu estetiğine müracaat etir. Evvel suratın genel yapısına uygun dudak tasarımı yapılır, dolgu enjeksiyonu ile beraber şayet dudak kenarlarından alta doğru sarkmalar varsa onlar da rehabilitasyon edilir. Öncelikle dudağa sürülen bir anestezik krem ile enjeksiyon operasyonunun acısız olması sağlanır. Dolgu maddesi enjekte edildiği bölgeye hacim vermekte ve tesiri hemen görülmekte. Ayrıca içeriğindeki madde natürel olduğu için oldukça emin. Bu madde ince uçlu enjeksiyon iğneleri ile enjekte edilerek dudağa istenildiği gibi hacim verilir. Vasati 15 ila 20 dakika süren ve sızısız kolay bir operasyon olan dudak dolgusu sayesinde istenilen kıvrımda dolgun dudaklara sahip olunabiliniyor.

Kalıcılığı 6 ila 12 ay arasında

Dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asit 6-12 ay müddetle kalıcıdır. Dolgunun kalıcılığı şahsın mimik yapma alışkanlıklarına, etrafsal koşullara ve de dolgu maddesinin yapısına göre değişir. Fakat kumpaslı olarak dudak dolgusu yaptıran şahıslarda dudak dolgusunun kalıcılık müddetinin uzadığı kollanmakta. Dudak dolgusu gençlerde alt ve üst dudak oranlarını geçimli bir biçimde artırmak için ve dudaklardaki ihtiyarlamaya bağlı olarak oluşan hacim kaybını gidermek için de yapılabilmekte.

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı