Estetik

Altın oranın dengesi için çene ameliyatı

Altın oranın dengesi için çene ameliyatı

Son yarıyılda Türkiye’de ve Hollywood’da en çok yaptırılan estetik uygulamalar arasında çene operasyonu ve çene dolgusu dikkat sürüklüyor. Surat hatlarını apaçıklaştırmak ve yanılgıları kapatmak için çene küçültme ya da geliştirme operasyonları yaptırılabiliyor. Özellikle burun estetiği yaptıranların daha çok seçim ettiği uygulama sayesinde yüzdeki altın orana da erişilmiş oluyor.

Çene operasyonu ve çene dolgusu Türkiye’de ve Hollywood’da namlıların en çok seçim ettiği estetik uygulamalar arasında yerini aldı. Özellikle ekranların beğenilen bir hayli şöhretli adı yüzdeki altın oranı bulmak ismine çene operasyonu oluyor ya da çene dolgusu yaptırıyor. Surat çerçevemizi tanımlayan en ehemmiyetli yer olan çenenin küçültülmesi, geliştirilmesi, yanlardan daraltılması, golf topu gibi pütürlü görüntüsünün giderilmesi artık olası.

Burun estetiği ile beraber en çok yaptırılan operasyonun çene operasyonu olduğu belirten İstanbul Estetik kurucu doktorlarından Doç. Dr. Ümit Taşkın, yüzdeki altın oranın en ehemmiyetli bitiricisinin çene olduğu belirtti.

Yüzdeki oransal mesele kaynağı çene

Hangi gidişatlarda çene operasyonlarının yapıldığından bahseden Doç. Dr. Taşkın, “Çene ucu operasyonları için emin bir standart vermek doğru değildir. Şahsa has neticeleri vardır. Burun operasyonu olanlar ya da olmak isteyenler suratlarındaki oransal problemin çenede olduğunu genelde kavramıyor. Bu sebeple burun estetiği ile beraber en çok yaptırılan operasyonlar arasında çene operasyonu ilk sıralarda yer alıyor. Şayet çenede ufak yanılgılar varsa ve çene geliştirilmek isteniyorsa silikon takma, hastadan alınan yağ hücreleri veya dolgu malzemeleri kullanıyoruz” şekline söyledi.

Çene kısaltmasına ait bir ameliyat gidişatı mevzubahisi olduğunda çene cerrahı ile konsulte edilerek rehabilitasyonun tasarlandığını belirten Doç. Dr. Taşkın, “Çene ucunun klasikten uzun veya önde olduğu gidişatlarda alt dudak iç suratından girilerek fazla kemik kısmı tıraşlanabiliyor. Özellikle gece uykuda diş sıkma problemi olanların yaşadıkları meselelerden biri olan çene köşelerinin büyüklüğü gidişatında da çiğneme adalesinin fazla kısımlarını çıkarabiliyoruz. Bu kısımlar klasikten ufak ise geliştirmek için yeniden takmalardan yararlanıyoruz” söylemesinde bulundu.

7 günde olağan yaşama dönüş

Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Taşkın, “Çene operasyonu takribî 1 saat süren bir ameliyat. Hastanın sağlık kurumunda uyumasına gerek yoktur. Ameliyat sonrasında 2-3 gün vakit ile hastanın akışkan ılık yiyecek ile beslenmesi gerekiyor. 3-4 gün sonra kademeli bir biçimde katı yiyeceklere de yavaş yavaş geçiş sağlanabilir. Hasta 7 gün gün sonra olağan yaşamına geri dönebiliyor. Yalnızca ağız içinde kendiliğinden eriyen dikiş kullanılıyor. Hastanın operasyon sonrasında konuşma problemi olmuyor. Alt dudakta bir kaç hafta süren hissizlik olabiliyor” diye bilgilendirdi.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı