Güzellik

Kaş kontürü hakkında merak edilenler

Kaş kontürü hakkında merak edilenler

Bir Hayli bayan, hoşluktaki tesiri nedeniyle kaşlarını profesyonel ellere teslim etmek istiyor ancak usundaki sual işaretlerine yanıt bulamıyor. Kaş kontürü hakkında en çok merak edilenleri ise Ergül Belirgin Conture Make up Studio’nun Kurucusu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Belirgin anlatıyor.

Kaş kontürü nasıl bir operasyondur

Renk pigmentlerinin, kaş bölgesindeki tenin alt katmanına işlenmesi ile yapılan kaş kontürü harekâtı, yüzde ve ifadede yarattığı etkileyici farklılıklar sayesinde kaş biçimini hoşlanmayan şahısların sıklıkla müracaat ettiği bir usuldür.

Kaş kontürü nasıl uygulanır

Profesyonel şahıslarca yapılan kaş kontürü, bireyin suratına en uygun formun tanımlanmasıyla başlıyor. Ön çizim sonrasında kıl tekniği, pudralama tekniği ve 3D gibi tekniklerle ile uygulama yapılıyor. Harekât süresi uygulanacak kaş yoğunluğuna göre 1,5 ila 2 saat arasında değişiyor. Harekât reelleştirildikten 20 gün sonra son değişler yapılarak kaşa son hali veriliyor. Takribî 1-2 sene arasında kalıcılık sağlayan kaş kontürü, hem yanlış kaş doldurmanın önüne geçiyor hem de kozmetik mahsullerin kullanılmasına gerek dinlenmemesini sağlıyor. Kaşlara uygulanmak için içinde mikro iğneler bulunan yeni jenerasyon teknolojiye sahip bir aygıt kullanılır. Harekâttan 20 gün sonra tekerrür rötuş yapılarak kaşa son hali verilir.

Kimler kaş kontürü harekâtı yaptırabilir

Kaşları seyrek, dökülmüş, yanlış uygulamalar nedeniyle küsmüş şahıslar kaş kontür harekâtını rahatlıkla uygulayabilir. Ayrıca hastalığı nedeniyle kemoterapi gösteren şahıslar da kaş kontür yaptırabilir.

Kaş kontürü acılı bir harekât midir

Bu harekât makyaj yapmaya benzetilebilir. Sanıldığı gibi acılı ya da sızılı bir uygulama değildir. Harekât evvelinde bölgesel anestezi kremi kullanıldığından şahıs rastgele bir acı sezmez.

Seanslar ne kadar sürer

Kaş kontüründe seanslar tamamen bireyin kaş yapısına ve istenilen formun yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Genel olarak bir zaman aralığı vermek gerekirse kaş kontürü harekâtı 1,5 – 2 saat arasında değişmektedir.

Kaş kontürü kalıcı mıdır

Natürel içerikli pigmentlerin tenin altına işlenmesi ile elde edilen görüntü uzun vadede kalıcılık sağlar. Etrafsal şartlar ve bireyin cilt tipine bağlı olarak kullanım süresi 6 ay ila 2 sene arasında farklılık göstermektedir.

Mikropigmentasyon mu, mikroblanding mi

Kaş kontür operasyonunda 2 değişik usul kullanılır. Bunlardan birincisi mikropigmentasyon, ikincisi ise mikroblanding usuldür. Mikroblanding operasyonunda bir hayli iğnenin bir arada olduğu kalemlerle cilde kesik ve çizikler atılır. Bu vaziyet hem kanamalara hem de cildin üzerinde sarih yaralara yol açabilir. Mikropigmentasyon operasyonunda ise kontür uygulanacak bölgeye pigmentler, ucunda mikro iğneler olan bir aygıt yardımına vazgeçilir. Cildin yüzeyinde çalışıldığı için dokularda rastgele bir deformasyona ve hasara yol açmaz, cilde kesikler atılmadığı için kanama da yapmaz. Aynı zamanda iltihaplanma ve enfeksiyon tehlikeyi barındırmaz. Zira hem mikropigmentasyon usulünün tekniği hem de kullanılan mahsullerin natürel olması, mümkün tepkinlerin önüne geçer. Ancak bu operasyonlar cilde uygulandığından kesinlikle sterilize bir etrafta tek kullanımlık iğnelerle profesyonel ve eğitimli şahıslarca yapılmalıdır.

Kaş kontürü sonrası nelere dikkat edilmelidir

Uygulama sonrasında harekât yapılan bölgenin su ile temas etmemesine dikkat edilmelidir. İlk 24 saat harekât yapılan bölgeye sıcak su dokunmaması da öbür ehemmiyetli detaydır. Güneşe çıkarken ekstra itina gösterilmeli. Uygulama yaptırdıktan sonra kaş bölgesinin güneş ile
doğrudan teması yasaklanmalıdır. Güneş kaşlarda rengin solmasına yol açabilir. Ayrıca harekât sonrasında solaryuma gidilmemeli gidilecekse kesinlikle kaş bölgesi kapatılmalıdır. Harekât sonrasında bölgede kabuklanma olabilir. Kabuklar netlikle ceddilmemeli, kendiliğindene
düşmesi beklenmelidir. Harekât sonrasında kaşa kozmetik bir mahsul değdirmemeye itina gösterilmelidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı