Sağlık

Yeni teknoloji lazerle çürük tedavisi

Yeni teknoloji lazerle çürük tedavisi

Diş hastalığı olan bireylerin kimileri acı ve sızı hissi, kimileri ise yalnızca işlem sırasında alet sesinden korktukları için diş doktoru koltuğuna oturmayı kesintisiz erteliyor.

Ağız ve Diş Sıhhati Bölümü’nden Dr. Dt. Ezel Yıldız Elmas, lazerli diş rehabilitasyonları hakkında bilgi verdi.

En derin çürüklere erişilebiliyor

Dişe dolaysız bir temas olmadığı için sızısız ve konforlu bir rehabilitasyon sunan lazerli diş rehabilitasyonları ile sağlam dokulara hasar vermeden en derin çürüklere erişmek olası. Dişlerde lazer rehabilitasyonunun kullanılması genelde rehabilitasyon sürecini kısaltarak, daha az acı ve sızı ile daha galibiyetli neticeler sağlamaktadır. Lazer kullanılan bölgelerde sterilizasyon sağlandığı için tekerrür enfeksiyon ve çürük oluşma tehlikeleri asgariye indirilir.

Süratle iyileşme sağlanıyor

Dişe ve dokulara temas edilmediği için rehabilitasyon sırasında acı veya sonrasında sızı oluşmamaktadır. Neredeyse işlemlerin tamamı anestezi uygulanmadan ya da çok az anestezi kullanılarak hakikatleştirilir. Bu sayede hasta konforu ve harekât sonrası iyileşme süratinde besbelli bir çoğalış gözlemlenir.

Çene cerrahisinde de kullanılıyor

Yakın zamana kadar yalnızca diş beyazlatma ve yumuşak doku işlemlerinde kullanılan lazer rehabilitasyonları artık daha bir geniş alanda kullanılıyor. Dolgu, çürüklerin arınılması, diş-kemik üzerinde şekillendirme operasyonları, kök kanal rehabilitasyonları, uçuk-aft rehabilitasyonları, alıngan dişlerin hassasiyetinin giderilmesi ve ağız, çene, diş cerrahileri gibi bir hayli alanda kullanılmaktadır. Lazer rehabilitasyonu ile diş minesi gibi en sert doku hem de damak gibi en yumuşak doku harekâtları rahatlıkla yapılabilmektedir. Sert doku lazerleri, lazer ışınını hava ve su spreyi ile karıştırarak kesim yapmakta olup, dokularda bir baskı, titreşim ve travma yapmadan ve ısı oluşturmadan doku kaldırabilmektedir.

Şişlik ve morluk oluşmuyor

Lazerle yapılan rehabilitasyon operasyonlarında kanama asgariye inmektedir. Kanamanın hakimiyet altına alınması ile diş etine yakın onarımlar aynı seansta bitirilebilir. Onarımların yakalayıcılığı ve muayenehane ömrü de çoğalmaktadır. Yeniden çene kemiği ve dişetinde her çeşit cerrahi işlem rahat bir biçimde yapılabilmektedir. Daha az hatta hiçbir travma olmadığı için harekât sonrası şişlik, morluk gibi karmaşıklıkların oluşması önlenmiş olur.

Bir Hayli işlem aynı seansta yapılabilir

Lazerli diş rehabilitasyonlarında aynı aygıtla uç değiştirmeye gerek olmadan yalnızca ayarlar değiştirilerek bir hayli işlem bir arada yapılabilir. Diş rehabilitasyonlarında hastaları en çok rahatsız eden mevzulardan biri de işlem sırasında çıkan sesler ve titreşimdir. Lazer rehabilitasyonlarında çıkan yüksek bir ses olmadığı ve sıfır titreşim olduğu için daha konforlu bir rehabilitasyon sunulur. Yeniden implant uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem düzeyleri kolaylaşmakta ve rehabilitasyon genelinde zaman kazanılmaktadır.

Her yaş için uygun bir rehabilitasyon usulü

Acı, sızı, iğne ve anestezi alma gidişatı olmadığı için diş doktoru fobisi olan her yaşta birey için uygun bir rehabilitasyon biçimidir. Sıradan usulde çocuklar işlem sırasında aletlerden çıkan seslerden ve iğneden korkabiliyorlar. Bu avantajları ile özellikle çocuk hastaların rehabilitasyonunda ehemmiyetli basitlikler sağlamaktadır.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı