Cinsel Sağlık

Cinsel sorunlara medikal tedaviler

İki birey arasında gibi görünse de bireyin psikolojisini dolaylı olarak da tüm cemiyeti etkileyen cinsel işlev bozukluklarına karşı günden güne yeni rehabilitasyon usulleri geliştiriliyor. İşte cinsel sıhhatle alakalı yapılan uygulamalar ve ayrıntıları.

Medikal rehabilitasyon

İlaç rehabilitasyonu 1900’lü senelerin başından bu yana uygulanır. Kullanılan ilaçlar peniste kan dolan “korpus kavernozumun” nitrik oksit seviyesini artırır. Aynı zamanda kanın damarda daha çok kalmasını sağlar. Bu da damar genişlemesine yol açarak, ereksiyonu basitleştirir. Bu rehabilitasyonda şahıslar ilişkiden 30-45 dakika evvel ilacı alır. Bir kısmının yemek ve içki ile etkileşimi olurken, bir kısmında görülmez. Rehabilitasyondan yüzde 80 oranında yanıt alınabilir. Günümüzde erkeklik hormonunun düşük seviyede olmasına da çok sık tesadüfülür. Bunda etrafsal faktörler, beslenme, stres, obezite gibi etmenler rol oynar. Böyle hadiselerde bedende yetersiz olan testosteronun yerine konulduğu hormon rehabilitasyonları uygulanır.

Penis enjeksiyonu

Penis enjeksiyonu çok fazla seçim edilen bir rehabilitasyon usulü değildir. Genellikle şahsa cinsel ilişki evveli iğne yapılması gereken yeri göstererek, eğitim verilir. Bu sayede birey rehabilitasyonu kendiliğindene uygulayabilir. Ancak bu usul ehemmiyetli travmalar yaratabilir. Zira birey çoğu zaman bu uygulamayı partnerinden saklı olarak, ilişkiye girmeden evvel yapmaya çalışır. Tesiri medikal rehabilitasyona çok yakın olan bir usuldür. En ehemmiyetli yan tesiri “priapizm” olarak da adlandırılan ereksiyonun bitmemesi gidişatıdır. Bu gibi hadiselerde hastanın acil servise müracaat etmesi ve penisin cerrahi müdahale ile söndürülmesi gerekir.

Penis şok rehabilitasyonu

Ulus arasında “şok rehabilitasyonu” olarak öğrenilen bir usuldür. Penisteki damarların yetmezliğine bağlı ereksiyon meseleyi yaşayan şahıslarda uygulanır. Şok dalgalarının penisin damarsal açıdan zengin bölgelerine uygulanmasını kapsayan kısa seanslarla yapılır. En az altı seansta bitirilebilir. Rehabilitasyonda peniste yer alan “korpus kavernozum” isimli bölgede kan akımını artırmak kastedilir. Penis şok rehabilitasyonunda ses dalgalarıyla uyarılan kök hücrelerde yeni damarlar oluşur. Bu hücrelerin etkin hale gelmesi için 1-3 aylık arası zamana gereksinim vardır. Vasati yüzde 60-80 oranında pozitif netice alınabilir. Bu rehabilitasyonun yapılabilmesi için hastanın damarsal mesele yaşaması gerekir.

Penis takmayı

Medikal, enjeksiyon ya da penis şok rehabilitasyonlarından netice alınamayan ereksiyon meselelerinin rehabilitasyonunda penis takmayı cerrahisi yapılır. Ulus arasında mutluluk çubuğu olarak da öğrenilir. Penisin sağ ve sol kısmında yer alan korpus kavernozuma takma yerleştirilerek uygulanır. Bu usulde değişik mahsuller kullanılabilir. Kimileri aralıksız erekte halde olur, kimileri bükülebilir, kimileri da pompalı olur. Ameliyathane koşullarında uygulanan bu rehabilitasyon usulünden yüzde 100 pozitif netice alınabilir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı