Moda

2020-19 sonbahar kış modasında öne çıkanlar

2020-19 sonbahar kış modasında öne çıkanlar

2020-19 Güz/Kış sezonunda öne çıkan trendleri, parçaları ve tasarımcıları Türkiye’nin önde gelen markalarının satın alma ve pazarlama direktörlerine sorduk.

Sezonun olmazsa olmaz trendleri neler

Sebla Refiğ Devidas: Bu sezon başta pars ve zebra olmak üzere hayvan desenleri, toprak tonları, iddialı dış giyim ve hırkalar, kare ve ekose desenleri öne çıkıyor. Bu trendlerde özellikle tasarımcıları değişen Chloe ve Givenchy’nin yanı gizeme Balenciaga, Missoni, Etro, Dior ve Stella McCartney’in hisseyi büyük. Sezonda birbirine ters iki farklı siluet dikkat sürüklüyor. Bir tarafta pileli etekler ve oversize sweatshirt’lerin sneaker’larla bitirildiği atletik bir duruş, değişik tarafta ise tepeden tırnağa aynı desenden yüksek emin pantolonların, bele oturan ceketlerle bir arada kullanıldığı sofistike bir tutum.

Azra Zeyrek: Bir Hayli farklı enerjikten esin alan bir sezonla karşı karşıyayız. Layer on layer altın çağını yaşarken yaftaların tasarımlara hükmettiği ‘logomania’ akımı bu sezon kendinden bahsettirir oldu. Fazlaya kaçan bu kavramlar şu an için sezona hükmediyor olabilir; fakat ehemmiyetli olan balanslı bir biçimde bu sezonda da herkesin tutumuna ve beden yapısına yakışacak şeyler bulabilmesi ve reel anlamda taşıyabilmesi.

Nesligül Altay: İngiliz Check desenleri ve ekosenin her tonu bu sezonun olmazsa olmazlarından. Hayvan desenleri arasından ise özellikle parsın ön tasarıda olduğunu görüyoruz. Geçmişe dönüşte ise 80’lerin tesirinden bir zaman daha çıkamayacağız gibi görünüyor.

Bu sezon kesinlikle satın alınması gereken parçalar hangileri?

Sebla Refiğ Devidas: Uzun veya oversize bir palto ya da sansasyonel bir hırka bu sezonun olmazsa olmazı. Bunları ince ipek giysiler ve kovboy botlarıyla bitirebilirsiniz. Ayrıca sezonun etraf arkadaşı tutumunu desteklemek ismine suni ten ve suni kürklerin kullanıldığı mahsuller de seçim edilebilir.

Azra Zeyrek: Bu sezon derin uykusundan uyanan animal print kontrolündeki parçalar uzun zaman gardırobumuzdan çıkmayacak gibi görünen bir yatırım. Pars deseni kullanmayı beğenenler için, Ipekyol’un Güz-Kış sezonundan normal kesim yüksek bel kumaş pantolonla kombinleyerek durgunlaştırmak iyi bir fikir olabilir. Machka’nın kış sezonunda yer alan, şahane kalıplı tailor-madeceketleriyse smart casual bir hayli kombinle gündüzden geceye seçim edilecek zamansız ve yaşsız parçalardan bana göre.

Nesligül Altay: Bu sezon kesinlikle yatırım yapılması gereken parçalar arasında animal print kıyafet, gömlek veya etek; ten giysiler ve etekler; check desenli bir palto, oversize örgü kazakla ve kovboy çizmeleri ilk sırada yer buluyor.

Upcoming tasarımcılardan kesinlikle takip edilmesi gerekenler kimler

Sebla Refiğ Devidas: Öncelikle Beymen’e bu sezon katılan designer markalarından Amiri ve Dundas’ı sayabiliriz. Amiri, Los Angeles merkezli ağırlıklı olarak tişört, hoodie ve jean pantolonlarından oluşan rahat ve cool bir marka. Roberto Cavalli, Emilio Pucci gibi büyük İtalyan modaevleri için senelerce tasarımlar yapan Peter Dundas kendi soyadıyla çıkardığı markası Dundas ise ağırlıklı olarak seksi, kokteyl kıyafetlerinden oluşuyor. Vegan teni ve bel kıvrımlarını ortaya çıkaran kuşak ayrıntılı etekleriyle dikkat sürükleyen Nanushka ve faux fur trendinin liderlerinden Stand, özellikle bu sezonun en çok ses getiren yeni markaları olarak Beymen Blender’larda yerini aldı. Geçen sezon çok hoşlanılan çanta markası Staud ve Yusefi de yeni modelleriyle kesinlikle takip edilmesi gereken markalar arasında.

Azra Zeyrek: Yıl başında Celine’in kreatif direktörü koltuğuna oturan Hedi Slimane’nin suskunluğunu Lady Gaga iş birliğiyle bozması ve ardından logo farklılığına gitmesi oldukça alaka çekti. İlk defa Paris Moda Haftası’nda sunacağı yeni jenerasyon Celine’in koleksiyonu şu gizemeler gündemimde… Ayrıca birkaç sezondur büyük alkışla takip ettiğim Simon Porte Jacquemus tüm çocukluğunun geçtiği Provance yaşamından aldığı esinle izlenmeye bedel diye düşünüyorum. Fransız kırsalının kodlarındaki yavaşlık, sadelik, denge ve zarafet gibi unsurları koleksiyonunda çok zaferli bir biçimde yansıttığını görüyorum.

Nesligül Altay: Şu an radarımızda Simon Porte Jacquemus ve Virgil Abloh var.

Bu yazı ilk evvel oggusto.com’da yayınlanmıştır.

özel içeriğidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı