Sağlık

Tırnak kırılmasında sıvı sabunların faktörü büyük

Tırnak kırılmasında sıvı sabunların faktörü büyük

Cildiye Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, sık ve basit kırılan tırnakların çoğunlukla bedendeki bir noksanlığın göstergesi olduğunu söyleyerek, ‘Akışkan sabunlar tırnak kırılmasına neden oluyor’ dedi. Cildiye Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, tırnak kırılmasının pek çok sebebin olduğunu belirterek, bazen ciddi sıhhat meselelerine işaret ettiği mevzusunda ihtarlarda bulundu…

El devireme sonrası ıslatıcı kullanılmalı

Tırnak kırılmalarına en sık vitamin ve mineral yetersizliğine bağlı olarak tesadüfüldüğünü belirten Dr. Serpil Özyılmaz, başlıca demir, çinko, kalsiyum, magnezyum ile A ve D vitamini yetersizliği tırnak kırılmasına neden olduğunu belirterek, “Sıhhatlı tırnak pembe renklidir, transparan ve bombe görünümlüdür. Soğuk havaya bağlı olarak özellikle kış aylarında eller daha acele kuruyup çatlar tırnaklar da bu yarıyılda daha alıngan olabilir. Burada yapılacak en ehemmiyetli temkin her el devireme sonrası ıslatıcı kullanmak soğuk havaya çıkarken ıslatıcı sürmek ve eldiven takmak yararlı olacaktır” diye konuştu.

Kalıp sabunları seçim edin

Günümüzde hijyen bakımından genellikle akışkan sabunlar seçim edilse de, sıhhat açısından hasarları olduğunu da unutmamak gerekiyor. Akışkan sabunların tırnak kırılmasına neden olduğunu söyleyen Dr. Özyılmaz, “Genel olarak kalıp sabunların akışkan olmayan sabunların kullanımı önerilir, ıslak mendil, kolonya gibi kimyevilerin ten tamlığına hasar verdiği için kullanımı önerilmemektedir. Bunun haricinde genel anlamda sık el yıkamalar cilt bölgelerini bozacağı için nasihat edilmez. Kışın soğuk havalarda çok fazla soğuk su ile temas etmemeye çalışın, konut pakliğinde kullanılan deterjanların tırnaklarla direk temas yasaklamak için eldiven de kullanabilirsiniz. Alerjen bir yapıya sahipseniz pamuklu eldiven seçim edebilirsiniz. Çok sık oje ve aseton kullanımı da tırnakların hasar görmesine neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı