Sağlık

Burun estetiği sonrasında nelere dikkat etmek gerekir

Burun estetiği sonrasında nelere dikkat etmek gerekir

Burun estetiği yaptırmak, estetiğin her düzeyinde dikkat gerektiren oldukça ehemmiyetli bir mevzudur. Burun estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler, en az evveli ve operasyon esnası ayrıntıları kadar dikkat gerektirir. Bu anlamda estetiği asıllaştıracak olan hekimden bilgi alınması en doğrusudur. Yapılması gerekenler kesinlikle her hastaya operasyon neticesinde ayrıntılı bir biçimde bildirilir. Böylece daha tehlikesiz ve süratli bir iyileşme süreci yaşanır.

Op. Dr. Ebru Topuz

Bunlara dikkat

Burun estetiğinden sonra kullanılacak mevcut ilaçların kumpasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kanama, akıntı, şişlik ve ödemlerin zamanında iyileşebilmesi ismine ilaçlar ehemmiyetlidir. Bununla beraber kullanılmaması gereken mahsuller biçimi de ehemmiyet taşır. Kimi kumpaslı olarak alınan ilaçlar kanamayı ve akıntıyı çoğaldıracağı için, operasyon sonrasında kesilmesi istenebilir. Sulu yiyeceklerin seçim edilmesi, burun bölgesinin statik kalması açısından yararlıdır. Burun bölgesinde mevcut olan bandajların kumpaslı olarak değiştirilmesi de, o bölgenin pak ve kuru kalmasını sağlayacaktır. Beklenenden çok daha fazla kanama ya da akıntının alana gelmesi gidişatında ise, kesinlikle hekime gidilmelidir.

Burun operasyonu oldukça alıngan ve ehemmiyetli bir cerrahi harekâttır. Burun bölgesinin iyileşmesi ve son halini alması, hemen hemen her hasta için vasati 1 seneyi işaret eder. Bu sebeple fazla hareketten sakınılması gerekir. Ağır işlerde çalışılmaması da ihtarlar arasında yer alacaktır. Uyku pozisyonunda surat üstü durulmamalı, çok fazla eğilme ve alt bakma pozisyonları seçim edilmemelidir. Gözlük kullanan hastaların ilk 3 ay kullanmaması, lens seçiminde bulunması gerekir. Güneş ışınlarının tesirinden de korunması gerektiği için genellikle operasyonların kış aylarında yapılması önerilecektir. Ağır spor ve egzersizler yapılmamalı, ağır eşya kaldırılmamalıdır. Burun bölgesi gelebilecek darbe ve değişik dış faktörlere karşı korunmalıdır. Hekim teklifi dışında hiçbir masaj uygulamaması seçim edilmemelidir. Şayet tampon takıldıysa, netlikle hekimin çıkarmasından evvel hareket ettirilmemesi gerekir. Tanımlanan hekim tetkiklerine yetersizsiz biçimde gidilmesi gerekir. Her tetkikte de burun bölgesinde alana gelen büyümeler aktarılmalıdır.

Surat adalelerini çok fazla biçimde harekete ettirecek her türlü etkinlikten uzak durulması gerekir. Diş fırçalama, burun pakliği ve bunun gibi rutinlerde yavaş ve hafif biçimde harekât yapılması beklenir.

Hastaların iyileşme ve son burun görünümünü elde etmesi mevzusunda sabırlı olmaları da gerekir. Şişlikler, morluklar ve ödemler dikkate alınmamalı, son görünümün aylar geçtikçe aşikar hale geleceği unutulmamalıdır. Merak edilen ya da iyileşme yarıyılı ile alakalı rastgele bir mevzuda kulaktan dolma bilgilere güvenilmemesi de oldukça ehemmiyetlidir.

Op. Dr. Ebru Topuz

özel içeriğidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı