Güzellik

2020 kış kaş kontür trendleri

2020 kış kaş kontür trendleri

Kaşlara natürel, dolgun, dokulu ve yoğun tarzlar damga vuruyor, 2020 senesinde kaş modasını elegan değişler domine ediyor. Her ne kadar iddialı kaş kontürü tasarımlarını hoşlananlar için sosyal medya kaşları revaçta olsa da 2020 senesinin natürelliği korunmuş kaşların seneyi olacağını söylemek muhtemel. Ergül Belirgin Conture Make up Studio’nun Kurucu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Belirgin, 2020 kaş kontürü trendlerini anlatıyor.

Kaşlarda trendler değişiyor

Seyrekleşmiş, dökülmüş, yanlış uygulamalar nedeniyle küsmüş kaşlar, dolgunluğunu ve dokusunu yitirerek cansız bir görünüm yaratır. Bu vaziyet hem şahsın hoşluğunu hem bakışlarını hem de ifadesini negatif tesirler. Zira kaşlar suratın merkezinde yer alır ve bakışların karakterize edilmesinde ehemmiyetli bir rol üstlenir. Gözleri çerçevelediği için bakışların anlam kazanması doğru konumlandırılmış kaşlara bağlıdır. Ancak bir hayli şahsın kaşları doğuştan seyrek olabileceği biçimine de uygun olmayabilir. Üstelik kontür makyaj modasının en ehemmiyetli ayağını oluşturan kaşların kendine has bir moda kavrayışı vardır. Özellikle de son zamanlarda kaşlardaki trendler başkalaşım göstermekte ve hoşluk kavrayışı üzerinde tanımlayıcı bir rol üstlenmektedir.

Natürel görünümlü kaşlar, listenin doruğunda

Son senelere damgasını vuran natürel kaş görünümü, bu yıl da kaş trendleri listesinin başına sürüklüyor. Güçlü ve tesirli bir ifade yaratması ve geçmiş senelerin suni görünümünün aksine elegan bir görünüm sunması natürel kaşların ehemmiyetini giderek çoğaldırıyor. Giderek çoğalan natürellik kasırgası kaşları da etkiliyor. Daha yoğun ve kalın kaşların moda olmasıyla beraber kaş kontür uygulaması da hem bayanlar hem de erkekler arasında giderek yaygınlaşıyor. Önümüzdeki yıl natürelliği korunmuş ve kalınlaştırılmış kaşları sıkça görmek muhtemel olacak.

Yoğun kaşlar, bu yılın da bırakılmazı olacak

Suratınızdaki en ehemmiyetli yıldızın kaşlar olduğu bu trendde, yoğunluğu çoğaldırılmış kaşların ön tasarıda olduğu görülüyor. En ehemmiyetli kriter ise kaşlar arasında rastgele bir boşluğun olmamasıdır. Bu usulde kaşların yoğun yakalanmış olması gözleri daha kocaman göstererek simetrik bir yanılsama yaratır. Çoğu bayan her ne kadar kaş doldurma mahsulleriyle bu görüntüyü elde etmeye çalışsa da dakikalarca süren kaş doldurma ile zaman kaybetmek istemiyor, hem de her iki kaşı denk doldurmanın zorluğunu öğreniyor. Bu noktada da bayanların desteğine yetişen kaş kontür uygulaması istenilen yoğunluğu natürel pigmentlerle sağlıyor. Uzun süreli kalıcılık sunan kaş kontür uygulamasıyla makyaj rutininin ehemmiyetli bir uygulaması pratik bir biçimde ortadan tasayı da son buluyor.

Sosyal medya kaşları giderek popülerleşiyor

Sosyal medyanın modadan makyaja kadar bir hayli mevzuyu domine ediyor. Daha çok yanılgısız görünümü seçim edenlerin yaptırabileceği sosyal medya kaşları genellikle şu biçimde oluyor; kaşların başlangıç kısımları daha hafif, dış kısımlara göre ise daha aşikar bir biçimde gelen yanılgısız kaşlar. Bu görünümü kozmetik mahsullerle elde etmek ve her seferinde aynı yanılgısızlığı tutmak muhtemel olmadığından kaş kontürü büyük avantaj sağlıyor. Şahsın göz, surat biçimine göre konumlandırılan yanılgısız kaşlar her zaman bakımlı, hoş ve trend görünmeyi sağlıyor.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı