Moda

2019 İlkbahar-Yaz takı trendleri

2019 İlkbahar-Yaz takı trendleri

Siz de yaz gelmeden takı dolabınıza aktüelleyebilir; trend parçalara koleksiyonunuzda yer açarak, 2019 yazının dikkat sürükleyen tarzına sahip olabilirsiniz. İşte sezonun en gözde takıları:

90’lar yine sergende

90’larda moda olan kelepçe bileklikler, aktüellenerek geri dönüyor. 2019 yazında kelepçe biçimindeki bileklikleri saatlerle birlikte kullanılırken göreceğiz. İnci bileklikler, altın ve taşlı modeller, kelepçe formuyla bayanların ince bileklerini sarmaya hazırlanıyor. Bileklikleri, siz de saatlerle yan yana seçim edebilir; ikili ekiplerinizi şimdiden hazırlayabilirsiniz.

Minimalizmi hoşlanıyoruz

Minimalizm modası, 2019 senesinde de takı tasarımlarını etkilemeye devam ediyor. Geometrik biçimlerde fark yaratan sade tasarımlar, özellikle küpelerde kendini gösteriyor. Kulağı içine alan yeni jenerasyon ulusa küpe tasarımları, spiraller, üç ebatlı prizma küpeler de sergende boy göstermek için gün sayıyor. İnce tasarımları ile alkış kazanan takıları kesinlikle sınamalısınız.

Daha da büyük

2019 yaz sezonunda takılarda ebatlar, geliştikçe gelişiyor. Püsküllerle omuzlara dek uzanan küpeler tek kulağı ziynetlerken, iri zincirler ise boynu sarmaya hazırlanıyor. Kalın bileklikler, madalyon kolyeler de takılarda iddialı tercihlerin süresinin geldiğini işaret ediyor. Bu sene takılarınızı azıcık geliştirmeli; sade giysileri takılarla dikkat çekici hâle getirmelisiniz.

İnci modası dönüyor

Senenin gözde takılarında bol bol inci de yer alıyor. Madalyon kolyelerin kenarını, ulusa küpelerin üzerini süsleyen inciler, bilekliklerde de sıklıkla görülüyor. Normal tek inci küpelerin devrinin kapandığını; çağdaş çizgideki takı tasarımlarının içinde incilerin yer aldığını da anekdot düşmeliyiz.

Yine madalyonlar

2019 yazında, geçen sene olduğu gibi üst üste takılan kolyeleri görebilirsiniz. Ancak, bu kere kolyelerde “vintage” madalyon tesirini daha yoğun sezeceksiniz. Üzerinde tarihi portreleri andırdıran desenler bulunan madalyonlar, bu sezon kolyeleri ziynetliyor. Hem uzun hem de kısa modellerde yer alan madalyon tasarımlardan belli edinmelisiniz.

Arkası deco takılar sandıklardan çıkıyor

Özellikle 20. asrın ilk yarısında moda olan “arkası deco” takılar, tüm gösterişleri ile gece şıklığınızı bitirmeye hazırlanıyor. Büyük, taşlı ve azametli tasarımlar, bedelli taşlarla kombininize değer veriyor. Pırlanta, yakut, zümrüt, inci ve altının kullanılabildiği saray takılarının imitasyonları da bu sezon giysilerinizi bitirmeye hazırlanıyor.

Yüzük üstüne yüzük

Eklem yüzüklerinin modası geçtiyse de 2019 yazı bol bol yüzük takma trendini geri getiriyor. Birden çok parmağa takılan değişik tasarımdaki yüzükler, bu sene tırnak ziynetleri ile bitiriliyor. Tırnaklara nakış gibi işlenecek taşlarla bol bol yüzük kullanmak çok moda.

Hem takı hem toka

90’larda yok satan çıtçıtlı tokalar, bu sezonun saç modellerinde bol bol yer alıyor. Çıtçıtlı tokaların yanında saçın tek bir tarafına takılan, zincirle kulaktaki küpeyle birleşen tokalar da görücüye çıkıyor. Hem toka hem de takı olan bu mahsuller, birden çok küpe takılan kulakların da geri dönüşü demek oluyor. Tek kulağı boydan boya küpelerle süsleyerek saçlara kadar uzanacak zincirler, yeni bir akım yaratmaya aday görülüyor.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı